Kinderfeestjes

Als moeder en leerkracht weet ik hoe stressvol een kinderfeestje kan zijn. Hier wil ik graag bij helpen. Want bij samen creatief bezig zijn komt heel wat kijken!

Wol vilten

Als je kind ongeveer vier jaar is en start op de basisschool is hij of zij vaak ook klaar om wat preciezer te gaan knutselen. Het is voor de meeste kleuters dan ook heerlijk om lekker bezig te zijn met hun handen en iets moois te maken. Wol is hier vanaf deze jonge leeftijd erg geschikt voor! Een echt feestje op een kinderfeestje.

 

Tijdens het kinderfeestje is er keuze uit allerlei kleuren lontwol. Uw kind kiest de mooiste kleuren uit en vilt deze in balletjes voor een eigengemaakte ketting. Daarna kunnen de kinderen een andere activiteit doen of lekker gaan spelen. Ik neem het werk uit handen en maak voor ieder kind de ketting af. Deze kan aan het einde van de middag mee naar huis als aandenken/cadeautje van het kinderfeestje.

Vingerhaken

Vanaf 8 jaar bied ik ook uitdagendere haakactiviteiten aan. Met name vingerhaken is een leuke invulling van een kinderfeestje.

 

Ik breng verschillende kleuren wol mee en ieder kind kan een eigen bol wol uitzoeken. Samen oefenen en leren we de techniek van het vingerhaken en maken we een armband om zelf te houden.

 

Lukt dit goed? Dan zijn de mogelijkheden met vingerhaken groot en kunnen ze onder begeleiding nog meer leuke dingen maken. Denk eens aan een ketting, sjaal of slang. Het is allemaal mogelijk.

 

 

Haken

Vanaf ongeveer tien jaar is het leuk om met het echte haken te beginnen.

 

Ik breng verschillende kleuren wol en ieder kind heeft de keuze om zelf een mooie bol uit te zoeken. Ik breng ook haaknaalden mee die de kinderen mogen lenen om te beginnen. De smaak te pakken? Deze naalden zijn uiteraard ook over te kopen.

 

Samen oefenen en leren we de eerste techniek van het haken en maken we een eigen project. Zoals een haarelastiek op onderstaande foto

Neem contact op om uw wensen te bespreken